Födelsedagsfirande

April är en härlig månad då vi firar flera födelsedagar. Jesper fyller år liksom vår äldsta dotter Malva.
 
 
Vi har mer och mer gått över till att ha frukostkalas när någon fyller år. Det vill säga att vi bjuder in de släktingar som brukar fira med oss till en frukost där vi tar fram det som vi tycker är gott.
Ett härligt och avslappnat sätt att umgås.
Det är till och med några som tagit efter denna fina tradition vilket vi såklart tycker om.
 
Vi säger gång på gång att när vi får välja dagens bästa mål så är det frukost, det stämmer verkligen. Det är grunden för en bra dag och att få fixa den hemmavid själv gör att man får med allt det där som vi älskar.
 
På bordet fanns: nybakat bröd, ett bröd som förbereddes kvällen innan och jäste klart på morgonen innan det var dags att grädda dom. Vi hade bakat fröknäcke. Några olika sorters goda ostar, skinka, salami, skagensallad, rödbetssallad och grönsaker serverades.
Apelsin-, äpple och grapejuice tillsammans med vatten i en alldeles ny vattenbehållare med tappkran (som Jesper fick i present) var drickan som serverades tillsammans med kaffe och te.
 
 
Innan vi satte oss till bords passade vi på att sjunga för födelsedagsbarnen för att kunna ställa fram lite dessert direkt, det blir så mycket enklare att dimensionera all mat när man vet hur mycket det finns som man vill ha.
 
 
Ett försök till betygssättning, som ni kanske redan anat så blir betygen höga när vi själva gör vår typ av frukost. Det som skiljer denna frukost från många andra är att vi har klart fler frukostvänner än oss själva som brukar vara på date...

Miljö 5 av 5
Mysigt att vara hemma och tända levande ljus och njuta av att det ganska så välstädat (det blir gärna så när man har gäster)


Utbud 5 av 5
En perfekt Nyströmfrukost med ett stort bord uppdukat i köket med idel favoriter. Det blev alltså, nybakat bröd, fröknäcke, goda juicer, flera sorters ostar, både hårdost och dessertostar. Skinka, salami, rödbetssallad, skagensallad, ägg och kaviar. Yoghurt tillsammans med färska bär såsom jordgubbar, blåbär, banan och björnbär. Kaffe och te. Kladdkaka med fudgeglasyr (en av familjens favoriter), kokostoppar och chokladsnittar.


Prisvärt 5 av 5
Det är ju inte gratis att äta hemma heller men just frukosten är alltid värd att satsa lite extra på.

Service 4 av 5
Vi är ett bra team i köket, möjligen fixar man mer för andra än blir uppassad av andra. Det känns på ett sätt ganska självklart men fördelen med att gå ut och äta frukost är att någon annan passar upp på en.
Det mesta var dock klart innan så vi var inte mer tid än nödvändigt i köket.
Å andra sidan hade vi ett härligt frukostsällskap som alla kommit till frukosten.

Bonus 5 av 5
Eftersom det var födelsedag fanns det flera bonusar. Det var både chokladfudgetårta (himmelsk) kokostoppar och chokladsnittar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0