Idag gör jag ett undantag!

Normalt sett så tar vi bara med goda frukostställen som vi besökt tillsammans som en frukostdate, men idag gör jag ett undantag!
Sista veckorna har det varit en hel del arbete så då hade jag bokat in en ledig dag, just idag.
Passande nog så ringde mina två underbara fantastiska barndomsvänner och undrade om vi kunde boka just denna förmiddag, vilket gick alldeles utmärkt.
Vi brukar träffas bara vi tre, minst tre tillfällen varje år, för att fira varandras födelsedagar :-) Då jag fyllde i januari var det hög tid för firandet av mig innan nästa firande av nästa person som fyllde i februari... 
 
 
Den enda instruktion jag fick var att infinna mig på Grönsakstorget i Göteborg 8.15 i morse. 
Jag stod och väntade en liten stund innan de kom ut från ett hotell där de förbokat frukost, vilka vänner man har!!
 
Vi var på Hotel Flora och åt en underbar frukost och hann dela med oss av en hel del utifrån vad vi står i just nu.
Så värdefull förmiddag, önskar att man hade fler sådana oftare. De hade dessutom valt ett fantastiskt ställe för denna förmiddag som avslutades runt lunchtid. 
Som ni säkert redan har förstått så blir detta ett ställe jag behöver visa  och besöka med Jesper.

Jag ger betyg

Miljö 5 av 5
Smakfullt och trevligt inrett. Just idag var vi ganska ensamma i restaurangen vilket gjorde det önnu mysigare.
Ett ganska litet rum men välfigt fint. Det kändes hemtrevligt. Innan frukosten satt vi i en mysig loungedel och pratade.
Ett ljuvligt vackert skåp där kaffe/te stod och när de stängdes såg man en tazzle och de ljuvliga handtagen i härlig bling-bling-anda.
Möjligen kunde man haft ett jalusiskåp framför baren just under frukosten.

 

Utbud 5 av 5
Underbar  juicebuffé med mängder av olika drycker, kaffe och te (flera olika sortet lösvikt), flera sorters yoghurt med olika musli och flingor samt sylt.
De hade färsk frukt, passionsfrukt, ananas, melon, kiwi & vindruvor, allt var utsökt. Fyra sorters ost, säkert 6-7 olika köttpålägg, sill & ägg. Flera sorters bröd, frallor och croissanter. Äggröra & bacon. Kex med goda marmelader samt jordnötssmör.
Det fanns också tre sorters torra kakor, typ skorpor och chokladhavrekaka, gott och lagom mycket. Allt var vackert upplagt.

 
 
 
 

Prisvärt 5 av 5
Eftersom jag blev bjuden på detta fantastiska så finns det inget alls att klaga på. 

Service 4 av 5
Det fanns personal men den var osynlig i en positiv bemärkelse, det vill säga att de var trevliga men störde oss inte.

 

Bonus 5 av 5
Att bli bjuden på detta en vanlig måndag det är vardagslyx för mig och att de som bjuder dessutom är de vänner som jag haft sedan jag var liten, det är mäktigt och jag inser hur lyckligt lottaad jag är på så många sätt. Tack Annso & Mimmi för en ljuvlig förmiddag och tack för att vi delar livet tillsammans!
Dessutom fick jag en fantastisk födelsedagspresent, ni känner mig väl!

 
 
 

Le Pain Francais, igen!

Häromkvällen var vi ute och fikade tillsammans på Le Pain Francais och såg att det fått in ett "nytt frukostalterativ" i sin meny. Vi bestämde oss för att prova det och i fredags var det dags.

Deras kaféer är väldigt smakfulla och i fredags gick vi till restaturangen på Vasagatan för att den låg närmast våra arbetsplatser då vi bara hade morgonen ihop denna fredag, oftast är vi ju lediga hela dagen tillsammans, men inte idag.

Eftersmaken var inte så bra, det kommer dröja innan vi går tillbaka för frukost. gärna en vanlig hederlig fika men inte frukost.
Kanske är det dags att de ser över sitt utbud! 


Vi ger betyg

Miljö 3 av 5
Just Vasagatan är inte det kafé som är vackrast i denna "kafékedja" men vi valde en fönsterplats i slitna skinnfåtöljer och kunde blicka ut över när stressade människor som skyndade till jobbet, skolan eller andra aktiviteter. Det är ett lagon stort kafé och det var inte så mycket människor där.
Hade vi gått till kaféet/restaurangen på Avenyn hade det lätt blivit en femma.

Utbud 3 av 5
Eftersom vi varit här tidigare och ätit den klassiska frukosten med bl a baguette och croissant och upplevt att det var mycket bröd så hade vi höga förväntningar på deras "Nutrition breakfast" som bl a utlovade färsk frukt.
Förmodligen har vi blivit kräsna och botskämda med åren men denna frukot imponerade INTE på oss.
Färskpressad juice (som var slut så det blev lemonad i stället), yoghurt i förpackning, ögg, en grov baguette, skinka (som vi bytte ut på en av tallrikarna till ost), liten marmeladburk, gurkskivor, apelsinklyftor och varsitt grönt äpple... samt te.

Prisvärt 2 av 5
Frukosten kostade 89 kr och det var den tyvörr inte värd. vi jämförde med den klassiska vanliga och den känns klart mer prisvärt.
Den stora skillnaden var grovt eller ljust bröd samt ett äpple.

Service 3 av 5
Det var inga problem direkt med personalen, de kom ut med frukosten när den var klar. Möjligen kunde de sagt från början att juicen var slut. För vår del hade det inte förändrat något men genomgående så tog de betalt och när de kom ut så var det kunden själv som uppmärksammade på något som inte fanns. Då fanns det ingen generositet i vad man ger kunden i stället utan då kunde man få betala extra... inte snyggt!

Bonus 1 av 5
Ingen  bonus på något sätt, vi hade hoppats mycket på den färska  frukten och drömt om färska jordgubbar, hallon eller något liknande, men här blev vi besvikna.

Bonusen är alltid att vi har möjighet att ta oss tid för detta, vilket gör att vår tid tillsammans är viktigare än frukosten och dess innehåll.


RSS 2.0