Hemma-hos-oss-frukost!

Tidigare i veckan så gjorde vi ett inlägg om att den som ville var välkommen hem till oss på frukost! Inlägget gjorde vi här på bloggen men också på våra facebook-sidor.
 
Glädjande nog var det flera som ville komma och äta frukost med oss :-)
I går öppnade vi upp altanen för fem goa tjejer för en enkel frukostbjudning med målet att få äta gott tillsammans. Det blev några goa timmar tillsammans där vi åt gott och delade livet.
 
Vi dukade upp våra favoriter och som en bonus valde solen att medverka på frukosten! Jesper hade som god värd klätt upp sig i vit skjorta och fluga
 

TACK till er som kom!
Detta gav mersmak, vem vet vi kanske gör om det igen, eller också kommer någon annan före!

 
 
 

Hemma-hos-oss-frukost?

På fredag är vi lediga tillsammans och i stället för att gå ut och äta frukost har vi bestämt att äta god frukost hemma. Vill du vara med?

Tokigt kanske, men om du vill vara med på vår frukost på fredag så skicka ett meddelande till någon av oss så återkommer vi om det blev just du/ni som är välkommen hem till oss på frukost kl 10.00 på fredag. Spännande och galet...

Välkommen med din anmälan!

PS Om du vill vara med hos oss på frukost så vill vi i utbyte dokumentera och sen publicera text och bild här på vår blogg, hoppas att det är ok DS

Hemma!

Borta bra men hemma bäst!
Dagen efter den halvlyckade frukosten på Franks Coffe vaknade jag av ett trevligt meddelande!

Jesper är utan tvekan frukostkillen de luxe. Han är fantastisk på att fixa frukost och det är alltid det lilla extra. Dagen till ära var det dessutom sol ute vilket gjorde att vi kunde sitta på altanen och äta.
Vi har alltid uppskattat frukostmålet och ju äldre vi blir desto mer värdesätter vi dessa stunder och satsar ofta på riktigt god frukost.


Vi ger betyg
Miljö 5 av 5
Hemma i morgonrock och med bästa familjen, kan det bli bättre. Dessutom var det fantastiskt väder vilket vi gjorde att vi satt ute på altanen. Dessutom försöker vi alltid äta frukost ihop hela familjen på helgerna och det känns oerhört lyxigt.

 

Utbud 5 av 5
Ett av Jespers motton är "Varför välja" och det gäller även frukosten. Kan man äta flera goda saker så varför inte. Just denna lördagen fanns det: bagels, cream cheese, färska räkor med majonnäs, ägg, ost, apelsinjuice, äpplejuice, vaniljyoghurt, vanlig yoghurt, risgrynsgröt, färska jordgubbar, banan, blåbär och ananas samt te. Fantastiskt gott! 

 

Prisvärt 5 av 5
Det är alltid svårt att veta vad det kostar när man gör det själv. Eftersom vi prioriterar frukosten tycker vi också att det är prisvärt med tanke på allt man får.

Service 3 av 5
Skillnaden på att äta hemma och ute på kafé eller restaurang är att man inte slipper undan disken. Därför blir servicenivån lite lägre. Om man som Malin blir väckt till dukat bord, då är det toppklass på servicen.

Bonus 5 av 5
Självklart hade han sett till att ha en liten bonus också. På frukostbordet fanns en liten skål med choklad. Alldeles lagom som avrundning på en magisk frukost.

 

 


Franks Coffee på Vasagatan

Efter att ha lämnat barn på skola så cyklade vi in till stan för att utnyttja ännu en deal. Vi cyklade till Lindholmen och tog färjan över till city. En alldeles lagom sträcka på fastande mage.
Dagens deal hade vi köpt via Lets deal för ett bra tag sedan. 
Det som dealen utlovade var: brie, mozzarella, gouda-ost, skinka, salami, kalkon, fil, mjölk, cornflakes, honung, sylt eller marmelad, kokt ägg, apelsinjuice, te eller kaffe, tomat, gurka, ljus och mörk fralla.

 
Vi ger betyg

Miljö 2 av 5
Efter att ha parkerat cyklarna i allén klev vi in i en ganska avskalad lokal. Inget direkt att anmärka på, men inte heller en hög mysfaktor. När vi suttit en stund kom en varuleverans, vilket gjorde att ytterdörren stod öppen. Efter en stund fick vi själva gå och stänga dörren då det blev för kallt i lokalen.
Vi var ganska ensamma i lokalen och det är alltid trevligt vid frukost.
Vi satt i sköna fåtöljer vid ett lite för litet bord. När vi närmade oss avslut av frukosten så bad personalen om att få öppna ytterdörren igen, annars blev det för varmt i köket. De öppnade dörren och kom med en filt, vilket var omtänksamt.

Utbud 2 av 5
Av det som utlovades i annonsen för frukosten fanns nästan allt. Vi saknade, cornflakes, honung, sylt eller marmelad och apelsinjuice. Det var upplagt på fat på en bänk i rummet. egentligen finns inget direkt att klaga på förutom att det där lilla extra saknades. Det var ingen finess i hur det var upplagt. Man vill äta lite med ögonen också, här kändes det... tråkigt.
Ett litet plus blir det ändå för en riktigt god brieost.
Minus för att det fanns fil och inget direkt till den, samt nektarjuice i stället för apelsinjuice.

 

Prisvärt 2 av 5
Idag betalade vi en frukost och fick två till priset av en, vilket innebar 90 kr för oss båda. Det priset är helt ok och det kan det absolut vara värt, däremot inte det dubbla. 

 

Service 3 av 5
Det var en go tjej som jobbade där. Precis så där lagom trevlig och familjär som man skall vara. Hon hade svårt att höra och förstå vår beställning till en början, men det rättade till sig. Innan hon stängde ytterdörren var hon framme hos oss för att informera oss och därefter var hon snabb att leverera en filt.
Hon såg även till att buffén höll stilen med mängd och upplägg.

Bonus 1 av 5
Tyvärr ingen bonus alls denna gång. Ibland kan man lockas att köpa till något, men så var inte fallet denna gång.

 

RSS 2.0