Clarion Hotel Post

I påskas hade vi en mysig frukostdate i centrala Göteborg på Clarion Hotel Post, i folkmun känt som Posthotellet.
 
Vi har varit här förut och det är alltid lika mysigt. Just denna gång tror vi att det sammanföll med norrmännens påsklov för det var många barnfamiljer där. Det tog ett tag att hitta ett bord, men efter en stund var vi installerade och kunde börja njuta av frukosten tillsammans.
 
Denna gång hade vi också med en sprillans ny anteckningsbok som vi använde för att skriva ner och förtydliga våra önskningar och tankar framöver. Tanken är att kunna stämma av hur vi ligger till med olika projekt vid olika tillfällen. En möjlighet att visualisera och också kunna följa upp.
 

Miljö 4 av 5
Det är vackert och mysigt på Posthotellet. Redan i entrén möts man av en lyxig känsla med guldig entré. Det finns flera olika ställen att sitta och äta. Vid mer än ett tillfälle har vi flyttat runt till goa fåtöljer efter avslutad frukost. Där har vi blivit sittande till lunchtid. Så även denna gång.

Utbud 4 av 5
Här serveras en riktigt trevlig och god hotellfrukost.
Färskt bröd, knäckebörd , kex, skinka, salami, rödbetssallad, ägg, sill, ost, brie, ädelost, färskost, marmelad, fil, yoghurt, flingor, nötter, smoothie, goda juicer, kaffe, te, choklad, rökt lax, bacon, korv, äggrora, mycket färsk frukt och grönsaker. En kille stod och gjorde omeletter på beställning, denna dag var det 1 april så det erbjöds "dagens omelett" som var lutfiskomelett... han fick inte så många beställningar. När folk väl förstod att det var ett aprilskämt tog beställningarna fart igen.
Man önskar att man ibland kunde äta hela dagens ranson vid ett tillfälle, då hade man kunnat äta ännu mer och haft tillgodo hela dagen. Nu fick man välja ut det godaste och äta.
Förmodligen har vi missat en del i utbudet.

 
 
 

Prisvärt 5 av 5
Frukostbuffén kostar 185 kr/person. Med tanke på den fantastiska frukostbuffén så tycker vi att det är prisvärt. Man får mycket för pengarna. Ät inget hemma innan, det kan låta märkligt, men en del vill bottna med något innan man går ut och äter frukost. Vi brukar inte göra det och i detta fall så blir du mer än mätt ändå.

Service 4 av 5
Man märker inte av personalen så mycket, de ser bara till att allt funkar.
Killen som fixade omeletterna var supertrevlig.

Bonus 1 av 5
Inget kladdigt chokladigt denna gång. Vet inte var vi skulle stoppat det om det funnits...

Vi kommer tillbaka en annan gång, ingen tvekan!


Vivaldi

Häromveckan var det dags att återigen nyttja en deal som vi köpt via Let´s deal.
 
En regnig morgon efter att vi skjutsat barnen till skolan åkte vi till restaurang Vivaldi, ett ställe som vi främst minns som en god pizzeria från studieåren.
 
På vardagar är det inte så mycket människor på alla frukostställen, även om det faktiskt har blivt en klar ökning de senaste åren. Hur som, det är ganska skönt med ett lugnt ställe på morgonen.
Så, vad tyckte vi då?
 
 

Miljö 3 av 5
Vi satte oss på den inglasade verandan, vilket var mysigt då det var varmt och man njöt av att vara inomhus när det regnade ute. Själva restaurangen är inte supermysig men lite kuddar och ljus piffar upp.

Utbud 2 av 5
Svårt att definiera utbudet. Känslan var en frukost som när man är ute och reser.
Det vill säga, färdigrostat bröd, äggröra, bacon, korv, köttbullar, kokt ägg, pannkakor, nutella, ost, skinka, salami, tomat, yoghurt, fil, müsli, juice, kaffe & te. Ett helt ok utbud men inget särskilt. Man lockades inte direkt till att ta om. Det finns några saker man enkelt skulle kunna förbättra. Istället för färdigskivad ost ut förpackning kan man få skära sin egen ost och dessutom ha någon mer dessertost. Både skinkan och salamin kändes som att man tagit direkt ur förpackningen. Någon mer grönsak hade varit trevlig.
Det som fanns uppdukat var gott men inget extra.

Tror dock fortfarande att detta är en fin restaurarang med goda pizzor.

Prisvärt 3 av 5
Frukostbuffén kostar 89 kr/person. Nu hade vi köpt en deal vilket innebar att det var 89 kr/båda.
En bra deal som var prisvärd men lite högt pris om man skall betala det per person.

Service 3 av 5
Trevlig personal som hälsade oss välkomna och gjorde sedan inte så mycket extra.

Bonus 1 av 5
Det är gott med pannkakor, men det räcker inte riktigt för att få till det där lilla extra.


Födelsedagsfirande

April är en härlig månad då vi firar flera födelsedagar. Jesper fyller år liksom vår äldsta dotter Malva.
 
 
Vi har mer och mer gått över till att ha frukostkalas när någon fyller år. Det vill säga att vi bjuder in de släktingar som brukar fira med oss till en frukost där vi tar fram det som vi tycker är gott.
Ett härligt och avslappnat sätt att umgås.
Det är till och med några som tagit efter denna fina tradition vilket vi såklart tycker om.
 
Vi säger gång på gång att när vi får välja dagens bästa mål så är det frukost, det stämmer verkligen. Det är grunden för en bra dag och att få fixa den hemmavid själv gör att man får med allt det där som vi älskar.
 
På bordet fanns: nybakat bröd, ett bröd som förbereddes kvällen innan och jäste klart på morgonen innan det var dags att grädda dom. Vi hade bakat fröknäcke. Några olika sorters goda ostar, skinka, salami, skagensallad, rödbetssallad och grönsaker serverades.
Apelsin-, äpple och grapejuice tillsammans med vatten i en alldeles ny vattenbehållare med tappkran (som Jesper fick i present) var drickan som serverades tillsammans med kaffe och te.
 
 
Innan vi satte oss till bords passade vi på att sjunga för födelsedagsbarnen för att kunna ställa fram lite dessert direkt, det blir så mycket enklare att dimensionera all mat när man vet hur mycket det finns som man vill ha.
 
 
Ett försök till betygssättning, som ni kanske redan anat så blir betygen höga när vi själva gör vår typ av frukost. Det som skiljer denna frukost från många andra är att vi har klart fler frukostvänner än oss själva som brukar vara på date...

Miljö 5 av 5
Mysigt att vara hemma och tända levande ljus och njuta av att det ganska så välstädat (det blir gärna så när man har gäster)


Utbud 5 av 5
En perfekt Nyströmfrukost med ett stort bord uppdukat i köket med idel favoriter. Det blev alltså, nybakat bröd, fröknäcke, goda juicer, flera sorters ostar, både hårdost och dessertostar. Skinka, salami, rödbetssallad, skagensallad, ägg och kaviar. Yoghurt tillsammans med färska bär såsom jordgubbar, blåbär, banan och björnbär. Kaffe och te. Kladdkaka med fudgeglasyr (en av familjens favoriter), kokostoppar och chokladsnittar.


Prisvärt 5 av 5
Det är ju inte gratis att äta hemma heller men just frukosten är alltid värd att satsa lite extra på.

Service 4 av 5
Vi är ett bra team i köket, möjligen fixar man mer för andra än blir uppassad av andra. Det känns på ett sätt ganska självklart men fördelen med att gå ut och äta frukost är att någon annan passar upp på en.
Det mesta var dock klart innan så vi var inte mer tid än nödvändigt i köket.
Å andra sidan hade vi ett härligt frukostsällskap som alla kommit till frukosten.

Bonus 5 av 5
Eftersom det var födelsedag fanns det flera bonusar. Det var både chokladfudgetårta (himmelsk) kokostoppar och chokladsnittar.


Kladdkaka med fudgeglasyr

Här hittar du en länk till vår absoluta favorit vad det gäller kladdkakor!
 
Ingen av våra barn är särskilt förtjusta i tårtor och då är detta ett perfekt alternativ.
Choklad, kladdigt och med goda tillbehör såsom färska bär och grädde så blir det fulländat.
 
 
När jag letar efter något  nytt bakverk att bjuda på så går jag in på  bloggen bakverkochfikastunder, man hittar alltid något!

Micke & Veronica

 
Häromdagen hyrde vi en härlig må-bra-film med David Hellenius och Izabella Scorupco i huvudrollerna.

Den handlar om snickaren Micke och läkaren Veronica som möts och blir kära i varandra. De har barn sedan tidigare och de avskyr varandra, exen krånglar och mötet med svärföräldrarna blir en klasskrock. Sommaren som skulle bli alldeles fantastisk blir inte riktigt som de planerat.

Suzanne Reuter spelar helt fantastiskt!

Det är ingen film som kommer få något filmpris men man är glad när man ser den och flera dagar senare ler man fortfarande när man tänker tillbaka på den. Den innehåller en hel del sköna och roliga scener som man inte sett förut och vi skrattade högt flera gånger.

Klart sevärd relationsfilm!


Brunch

 
Vår äldsta dotter fyllde 16 år nyligen och ville fira tillsammans med sina vänner över en brunch!
Då vi själva älskar brunch och frukost så var detta bara en glädjefest att få fixa till.
 
I morse var det då dags att ställa klockan trots att det var ledig dag. Alla döttrar hjälpte till och kvart över elva var brunchen framdukad.
 
 
Vi hade spanat in bilder och recept för att få till allt som hon ville ha det, helst skulle det vara en frukost á la "Gossip Girl"...
Hon hade själv bakat fina och goda cupcakes. Tillsammans hade vi också gett oss på att göra egna donuts, spännande och läskigt att fritera i riktigt varm olja,
reslutatet blev dock bra så det måste absolut göras om.
 
16-åringen fick välja vad som skulle serveras och det blev följande:
Nybakat bröd samt andra sorters bröd, några olika ostar, skinka, salami, rödbetssallad, ägg och kaviar. Gurka och vindruvor.
Några olika sorters juice och smoothies. Nygräddade våfflor med nutella, färska jordgubbar, blåbär och physalis till samt grädde. Kaffe och te för de som önskade.
Hon hade som sagt själv bakat cupcakes och donuts.
 
 
Det blev en lyckad förmiddag och dottern med vänner var nöjda!
Ödmjuka som vi är så ger vi självklart denna brunch full pott på alla plan :-)
 
 

RSS 2.0