Le Pain Francais

 
 

Helt otippat så bestämde vi oss för äta frukost en måndagsmorgon i hop efter några hektiska veckor med mycket arbete.Dessutom passade vi på att utnytta en deal som vi köpt tidigare på Let´s deal.
Vi hade köpt varsin deal för grand de luxe frukost på Le Pain Francais för halva priset.
Lika härligt som att avsluta arbetsveckan med frukost tillsammans var det att inleda veckan på detta sätt.

Vi ger betyg

Miljö 3 av 5
Alla deras kaféer är mysiga med fin inredning och lagom stora. Möjligen börjar detta kafé bli lite slitet (vi var på Vasagatan). Vi valde ett vackert fönsterbord för att följa pulsen utanför och få det sköna ljuset i ansiktet.
Lagom volym på musiken i bakgrunden och ett stadigt flöde av kunder.

 
Utbud 3 av 5
Gran de luxe frukosten innehåller kaffe eller te, apelsinjuice, yoghurt, en baguette, en croissant, ett ägg, ost, en liten marmeladburk samt gurka & paprika. Man får med sig en tallrik med allt detta på och väljer själv vilken smak på marmeladen man vill ha.
Vi har varit här många gånger tidigare och är/var väl medvetna om vad som skulle serveras. Det är inga direkta överraskningar. Det som försämrats sedan förra gången var att man valt att byta märke på yoghurten och servera en billigare variant som inte är lika god. Man står sig länge på frukosten eftersom det är väldigt mycket bröd som ingår. Denna frukost har man kunnat välja i många år nu, kanske skulle de behöva se över utbudet en gång til och göra några enkla justeringar för att höja grand de luxe känslan.
 
 

Prisvärt 4 av 5
Vår deal kostade 34 kr för en frukost och det var ett bra pris. Ordninarie pris är 69 kr för denna frukost och även det är ett helt ok pris för en sådan här frukost.

Service 2 av 5
Tjejen som jobbade i kassan var säkert lycklig över att ha fått jobb men hon hade riktigt svårt att visa det. Det var knappt att hon tittade på oss men kanske var hon bara ny på jobbet. Vi väljer att tro att hon har god potential. I övrigt möter man inte så mycket personal när man är där, ibland kommer de för att hämta in disken, men inte denna dag.

Bonus 1 av 5
Man får vad man betalar för och kanske är det detta man skall ha med när man fräschar upp konceptet.Det behöver inte vara dyrt utan det är mer en känsla vi är ute efter.


Le Croissant

I morse var det dags att nyttja en deal som vi köpte för några veckor sedan på Let´s deal.
Vi hade köpt en deal med två st deluxefrukostar på Le Croissant till priset av en.
Deluxefrukost är ett vackert ord som utlovar mycket.
Tyvärr uppfyllde den inte våra förväntningar.
Möjligen är detta ett bra lunchställe, men det överlåter vi åt någon annan att utforska.
Fina lokaler och bra bilder på hemsidan gör inte att det per automatik blir bra, det krävs mer än så.

Vi ger betyg

Miljö 2 av 5
Lokalen var liten och mysig med fina möbler. I bakgrunden hördes vacker och lågmäld musik. Utsikten är ut mot Feskekörka och det är en fin vy. Vi var ensamma i kaféet vilket är mysigt men kanske också lite alarmerande, tomma restauranger brukar inte vara en positiv signal.

 
Utbud 1 av 5

Deluxefrukosten innehåller kaffe eller te, juice (vi fick välja en av tre olika smaker), en baguette, ett ägg som serverades i likadana glas som vi har som ljuslyktor hemma. Sedan fick vi gå och ta mat själva från ett buffébord med färdigskivad ost (ganska smaklös och hård i några kanter), skinka, korv, marmelader, en kanna med yoghurt (som nästan var slut) och någon form av hemmagjord musli samt skivad tomat och gurka slarvigt upplagt på ett fat.Teet var påste. Det fattades skålar och skedar, så det fick vi be om när vi skulle ta youghurt.
Det tråkiga är att man med små enkla medel skulle kunna göra denna frukost klart mycket bättre.

Prisvärt 2 av 5
Vår deal kostade 98 kr för två frukostar och det var ett ok pris. Om vi skulle betala fullpris hade det varit 98 kr/person och det var det inte alls värt, det fanns ingen deluxekänsla alls över frukosten.

Service 2 av 5
Killen i kassan var trevlig och välkomnande. Med tanke på att vi var de enda gästerna så borde han haft bättre koll på att det bara fanns en tallrik framställd och inga skedar. Kanske hade de haft en frukostrusning innan vi kom (vi kom klockan 9), hade det varit så borde de informerat om det. När yoghurten tog slut så tog det tid innan de kom in med mera youghurt till oss.

Bonus 1 av 5
Vi tror att du redan anat svaret på denna fråga. Här fanns det ingen bonus alls och vi såg inte heller något annat i disken som vi lockades av.

 

RSS 2.0