Teknikskifte i filmtittandet

Vi gillar att kolla på film tillsammans när vi vill koppla av och som filmleverantör har vi under nästan tio år haft Lovefilm. En briljant idé som passade oss perfekt men som av olika orsaker var tvungna att lägga ner.
 
På Lovefilm kunde man skapa en spellista nästan innan det begreppet ens var uppfunnet. Dvs sitta i lugn och framför datorn och välja vilka filmer jag vi ville se och sen kom dessa hemskickade till oss i brevlådan, ibland i märklig ordning men ändå. Lite otidsenligt idag men när de startade så var det så man gjorde, och det har funkat kanon.
 
Under den tid vi var kunder så tittade vi på ca 950 filmer på knappt tio år. Ungefär 100 filmer per år eller ungefär två per vecka! Det är ganska många filmer vi sett på den tiden och ganska mycket tid oxå. Men det är vårt sätt att slappna av och umgås trots att vi bara sitter jämte varandra. Till saken hör oxå att vi ju under dessa år oxå tittat på annat på TV, såsom alla säsonger av 24 och en del andra TV-serier.
 
Nu skulle vi önska en streamingtjänst med samma upplägg, dvs att man kan skapa en spellista och när man sen vill titta så plockar man fram den. Som ersättning för att Lovefilm la ner fick vi Viaplay i några månader för att testa eller möjligen som plåster på såren. Men vi är inte nöjda med den så den har vi sagt upp. Barnen som har ännu mer tid än vi har, gillade Viaplay för de hade gott om TV-serier, men vi var inte nöjda pga att det inte går att skapa några spellistor. Man kan på sin höjd stjärnmärka innehåll men det räcker inte tycker vi.
 
När vi väl sätter oss för att slappna av och titta på film så vill vi enkelt och snabbt hitta nåt som vi tror och hoppas är sevärt. Som vi valt ut tidigare för annars får vi lägga tid där och då på att hitta nåt lämpligt. Och det vill vi inte. På Viaplay så var det dessutom svårt att navigera mellan allt innehåll då man inte har dolt HD från annan upplösning, dvs en film kan synas flera gånger beroende på upplösning. Inte bra och användarvänligt. Tänk om och gör rätt!
 
Har ni tips på någon bra streamingtjänst som kan uppfylla våra önskemål? Vi skulle vilja ha Spotify för film helt enkelt!
 
 

Dorsia

 
Häromdagen var jag på en nätverksträff som vi kombinerade med frukost.
Vi hade bokat bord på Dorsia.
Jag ser fram emot att få gå dit igen och få dela med mig av allt det goda.
Detta får bli en aptitretare, Dorsia ger mersmak...
/Malin
 
 
 

Biscuit

 
I morse skulle våra barn iväg på olika äventyr och då tog vi chansen att äta en god frukost tillsammans efter att ha skjutsat dom.
Vi åkte till Biscuit som ligger i Haga i Göteborg.
Vi har varit där vid något tillfälle tidigare och varit nöjda.
 
De har ett trevligt frukostkoncept, man köper ett grundpaket och kan sedan bygga ut det beroende på hur hungrig man är.
 
 
Vi ger betyg
Miljö får 3 av 5
Det är ett litet mysigt kafé, inte så många sittplatser i den ljusa lokalen.
Menyn finns på griffeltavlor, just den med frukost var lite svår att se då den satt skymd bakom disken.
De hade en fin och tänkvärd tavla på väggen (se bild nedan).
Det som störde under frukosten var att man hörde tung rockmusik inifrån köket som förmodligen kom från radion. Det är inte den musik som ger lugn och ro vid frukosten, den framkallade snarare en lätt stresskänsla.
Utbud 3 av 5
Idag valde vi varsin tallrik med nybakade scones, cream cheese, ost och marmelad, samt smoothie och te.
Jesper var hungrigare och köpte till kokt ägg och ett glas med yoghurt och valnötter. Malin köpte till en apelsinjuice.
Prisvärt 5 av 5
Vi betalade totalt 120 kr för vår frukost. Det känns oerhört prisvärt för en basic frukost som man blir mätt av.
Service 3 av 5
Helt ok bemötande av personalen men inget speciellt. Hon var förmodligen trött, lördag morgon.
Bonus 3 av 5
Ingen särskild bonus i frukostutbudet men eftersom priset var lågt kan man lätt lägga till något utan att bli ruinerad. Denna gång valde vi att inte köpa till något mer.
 

Espresso House

 
Man vet vad man får och vad man betalar för.

De gånger då vi gått ut för att äta frukost men inte känner att vi mycket tid på oss så har vi flera gånger valt att gå till Espresso House
Ibland sätter vi oss i deras fåtöljer i något hörn för oss själva eller vid något tillfäller har vi köpt med oss frukost och åkt och satt oss på en brygga för att njuta av både frukost och vädret samtidigt.
 
I Göteborg finns det flera Espesso House, även om vi oftast lyckas komma till det på Vasagatan.
Espresso House är lite som Mc Donalds, man vet vad man får.
 
Vi ger betyg
Miljö får 3 av 5
Det finns olika delar i lokalen där man kan sitta, beroende på vad man är ute efter. Det är inte litet och intimt men det finns mysiga delar med fåtöljer och låga bord. Man kan också sitta vid riktiga bord eller väggfasta soffor. Har man varit på ett Espresso House så känner man sig hemma på alla. Sortimentet är trevligt uppdukat i disken och disken är för övrigt lite av hjärtat på kaféet.
Utbud 3 av 5
Väljer man frukostklassikern så vet man vad man får och det är gott. Inga direkta överraskningar. I dagens kaffe-Sverige satsar man inte så mycket på teer, men här finns ändå några goda teer att välja på.
Juice, man serverar god juice som vi gissar är Brämhults färskpressade. Det finns alltid någon smak som är mer spännande en apelsinjuice.
Färskt gott bröd med cream cheese, marmelad och vanlig hårdost.
För att vi skall stå oss hela dagen brukar vi lägga till lite extra för yoghurt med bär i.
Prisvärt 4 av 5
Helt ok pris och det känns prisvärt. Man är mätt och belåten när man går därifrån.
Service 4 av 5
Alltid trevlig och tillmötesgående personal som vill att du skall trivas.
Bonus 3 av 5
I frukostutbudet finns ingen direkt bonus men disken är fylld av onyttigheter som man kan köpa till. Priserna är helt klart överkomliga. Självklart hade det varit positivt med något litet sött efter frukosten, som alltid. Gissningsvis hade då priset varit ett annat.

Saga Norén, Länskrim Malmö

Igår kollade vi på 8:e avsnittet på den svensk-danska serien Bron och den är riktigt bra. En karaktär som ger mycket liv åt denna serie är Saga Norén som bevisligen har lite problem med relationer och det sociala spelet. I en tv-serie eller på film blir det roligt men jag önskar ingen att ha det som hon har det på riktigt.
 
Öresundsbron må binda samman Sverige och Danmark men Saga verkar bränna alla broar till sina nära och kära genom sitt bryska och rättframma kommunikationssätt. Jag kallar detta direkt kommunikation där man säger precis vad man tänker och det är ju ärligt och rätt, men det kan ju såra en hel del faktiskt. Så jag skulle rekommendera ett lite mer indirekt sätt att kommunicera. Jag försöker leva efter devisen "säg inte allt du vet, men vet allt du säger" och det verkar ha gått bra så här långt. Min erfarenhet är oxa att detta går att träna upp (åtminstone till viss del, i alla fall om man inte har någon sjukdom som ställer till det).
/Jesper

Dela livet, hela livet. Går det?

Igår hade vi den stora äran att vara ansvariga (tillsammans med ett annat par) för en frukost och en presentation/samtalsstund om äktenskapet och livslånga relationer. Vi hade förberett frukost med youghurt och frusna bär, god juice, gott nybakat bröd med ett flertal goda pålägg, melon och vindruvor samt kaffe och te. En mycket bra frukost alltså, precis en sådan som vi själva vill ha helt enkelt.
 
Efter frukosten så pratade vi om våra erfarenheter och tankar och då tog vi upp följande ämnen:
  • Äktenskapet
  • Kommunikation
  • Ekonomi
  • Kärlekens fem språk
  • Föräldrar och svärföräldrar
  • Sex
  • Andaktsliv
  • Kärlekstips
Sen avslutande vi med en öppen frågestund där de närvarande paren fick tid att ställa frågor och vi försökte svara efter bästa förmåga. Vi är glada och tacksamma att vi får vara med i ett sådant här sammanhang och dela med oss av det vi tycker är viktigt och hoppas att alla andra som var med oxå tycker att det var värt att spendera en lördag förmiddag med oss. Tack till er alla!

Förberedelse

 
Just nu håller vi på och förbereder oss inför lördag så vi skall vara med och tala om Äktenskapet i vår kyrka.
Dela livet - Hela livet, går det?
 
Vi tror det, men det gör sig inte av sig själv.
Det handlar inte så mycket om att hitta den rätta utan att vara den rätta!

Dagens GP

 
Intressant läsning i dagens GP, våra frukostdater känns som ett steg i rätt riktning!
Njut av dagen!

BAKA Stenugnsbageri

 
 
 
Höstlov = ledig fredag för alla i familjen.

I morse åkte vi till BAKA Stenugnsbageri tillsammans med vår yngsta dotter. Vi har varit där tidigare men då utan barn. Kanske dras helthetsintrycket ner då menyn inte enbart föll dottern i smaken.
 
Vi har vid flera tillfällen köpt fantastiska tårtor och bakverk på BAKA så den biten kan vi verkligen rekommendera. Skall ni ha fest eller bröllop så måste ni se deras tårtutbud! Fina, goda och prisvärda!
 
BAKA ligger vackert alldeles vid vattnet i Sannegårdshamnen och går alldeles utmärkt att kombinera med en härlig promenad när man ändå är där och parkeringen utanför får man stå på gratis i två timmar.
 
Vi ger betyg
Miljö får 4 av 5
Lokalen är liten och det finns inte så många bord att sitta vid. Detta är mer ett kvartersbageri än ett kafé. Det ligger mitt i ett bostadsområde och med bara några meter till vattnet.Möblemanget är gamla vitmålade möbler. Känslan förhöjs av att man ser rätt in i ett litet charmigt bageri där bakning och fixande ständigt pågår. Vid disken finns alltid några mumsbitar att smaka på. Idag var det brownies med valnötter, riktigt goda!
I bageriet finns också en del porslin och teeer till salu. Väl värt ett besök om man vill köpa en "gå-bort-present"
Utbud 2 av 5
Trots att miljön, personalen och servicen är riktigt bra så hjälper det inte upp betyget på utbudet.
Det är en basic-frukost men utan den lilla extra känslan. Vi valde den lite dyrare frukosten (89 kr) och fick då:
Te, där utbudet var olika pås-teer som inte var särsklit spännande
Juice, vanlig Bravo-juice som hälldes direkt ur paketet vid bordet
En smörgås med valfritt pålägg, goda pålägg och fina smörgåsar på det härligt nybakade brödet. Aningen tjocka skivor.
Fil med valfri musli, det fanns tre sorters musli men vi saknade någon frukt eller sylt eller annan smaksättning till filen.
Scones, hemmagjorda scones som var lite för söta, med god marmelad men vanlig ganska smaklös ost.
Prisvärt 2 av 5
Nja, det var gott och trevligt men känslan var att det saknades något och därför kändes det som ett onödigt högt pris. Den lilla menyn kostade 69 kr och kanske är det priset mer prisvärt på den meny vi valde.
Tråkigt att det kostade 15 kr extra för varm choklad om man hellre ville ha det.
Service 4 av 5
Trevlig och tillmötesgående personal som vill att du skall trivas och hjälper mer än gärna till, på ett positivt sätt.
Bonus 2 av 5
Ingen direkt bonus i frukostutbudet men däremot de små mumsbitarna som de bjöd på vid kassan
Vi köpte till en makalöst god chokladboll efter frukosten, en sådan i miniatyr hade varit en bra bonus!
 
 
 

RSS 2.0