Teknikskifte i filmtittandet

Vi gillar att kolla på film tillsammans när vi vill koppla av och som filmleverantör har vi under nästan tio år haft Lovefilm. En briljant idé som passade oss perfekt men som av olika orsaker var tvungna att lägga ner.
 
På Lovefilm kunde man skapa en spellista nästan innan det begreppet ens var uppfunnet. Dvs sitta i lugn och framför datorn och välja vilka filmer jag vi ville se och sen kom dessa hemskickade till oss i brevlådan, ibland i märklig ordning men ändå. Lite otidsenligt idag men när de startade så var det så man gjorde, och det har funkat kanon.
 
Under den tid vi var kunder så tittade vi på ca 950 filmer på knappt tio år. Ungefär 100 filmer per år eller ungefär två per vecka! Det är ganska många filmer vi sett på den tiden och ganska mycket tid oxå. Men det är vårt sätt att slappna av och umgås trots att vi bara sitter jämte varandra. Till saken hör oxå att vi ju under dessa år oxå tittat på annat på TV, såsom alla säsonger av 24 och en del andra TV-serier.
 
Nu skulle vi önska en streamingtjänst med samma upplägg, dvs att man kan skapa en spellista och när man sen vill titta så plockar man fram den. Som ersättning för att Lovefilm la ner fick vi Viaplay i några månader för att testa eller möjligen som plåster på såren. Men vi är inte nöjda med den så den har vi sagt upp. Barnen som har ännu mer tid än vi har, gillade Viaplay för de hade gott om TV-serier, men vi var inte nöjda pga att det inte går att skapa några spellistor. Man kan på sin höjd stjärnmärka innehåll men det räcker inte tycker vi.
 
När vi väl sätter oss för att slappna av och titta på film så vill vi enkelt och snabbt hitta nåt som vi tror och hoppas är sevärt. Som vi valt ut tidigare för annars får vi lägga tid där och då på att hitta nåt lämpligt. Och det vill vi inte. På Viaplay så var det dessutom svårt att navigera mellan allt innehåll då man inte har dolt HD från annan upplösning, dvs en film kan synas flera gånger beroende på upplösning. Inte bra och användarvänligt. Tänk om och gör rätt!
 
Har ni tips på någon bra streamingtjänst som kan uppfylla våra önskemål? Vi skulle vilja ha Spotify för film helt enkelt!
 
 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Du kan göra den appen pappa:)))

2013-11-27 @ 14:50:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0