Favorit i repris - Sankt Jörgen Park Hotell

En dyster fredag i januari kan man förgylla genom att gå ut och äta frukost tillsammans. Det gjorde vi idag efter att vi vinkat adjö till våra barn på väg till skolan. Vi valde denna gång en favorit som vi besökt flera gånger förut, Sankt Jörgen Park Hotell. Det ligger bra till och har faktiskt en riktigt bra utsikt över vårt vackra (men idag lite dystra) Göteborg. Vi har varit här flera gånger tidigare och ätit frukost, middag och varit på spa, och det är alltid lika trevligt. Vi har även köpt presentkort här för att ge bort till andra på olika bemärkelsedagar.


Miljö 5 av 5
Hotellet ligger vackert inbäddat i grönska i Sankt Jörgen Park mitt på Hisingen och man har förvånansvärt bra utsikt in mot staden. Interiören är enkel, stilren och modern med gammaldags inslag. En vacker sommardag kan man dessutom sitta ute på altanen, och skulle det då bli kyligt kan man flytta in i små glasburar med soffor, kuddar och filtar. Frukosten är vackert uppdukad i inte allt för stora sjok. Lagom stora fat och tallrikar med god mat upplagt mycket smakfullt. 
 
 
Utbud 4 av 5
Här finns det mesta man kan önska sig av en frukostbuffé. Fil, yoghurt, flingor, frön, torkad frukt, olika sorters goda juicer (några hemmagjorda), kaffe, te, varm choklad, bröd i olka färger och former, massor av pålägg. Malin var extra glad för de hade en väldigt god skagenröra. Sill, ägg, skinka, korv, lax, färska grönsaker och självklart lite småvarmt, såsom äggröra och bacon. Inga mängder av något utan väldigt lagom och smakfullt upplagt. De verkar ha någon form av fitnessprofil, kanske för att de har ett spa och ett gym i samma hus och ett tecken på detta är att de serverade någon form av rågmjölsgröt. Vi som gillar te hittade tyvärr inget riktigt gott te men i övrigt var utbudet perfekt.
En del fat var länsade när vi kom men snabboch villig personal fixade det enkelt.

 
 
Prisvärt 3 av 5
Det är inte gratis att äta frukost på hotell, 179 kronor per person på detta ställe är ett helt ok pris när man vill lyxa till det lite och räknar in helhetsupplevelsen, anser vi. Vi vill gärna återkomma hit allra helst för att bo en natt här. Det är lite galet att bo på hotell i sin egen hemstad, i synnerhet om det ligger mindre än en kilometer hemifrån. Men vi har lärt oss genom åren att göra vardag till fest och att ta tillvara på dagarna som vi har tillsammans. Livet är här och nu!

 
Service 5 av 5
Oklanderlig service rakt igenom. Från bemötandet i receptionen där vi betalade och till att vi fick sitta kvar hur länge vi ville utan att någon tyckte att vi skulle flytta på oss trots att de började förbereda för lunchen. Service när den är som bäst...
Efter några timmar lämnade vi rummet där vi ätit frukost och slog oss ner i en skön soffa framför en brasa, ljvuligt!
 
Bonus 3 av 5
Vi hittade inget som gör att det sticker ut och saknade (som alltid) en lite chokladbit eller liknande som kan förgylla den sista koppen te som man kan avnjuta utomhus (vid rätt väder) eller i den fantastiska lobbyn.
Men allt sammantaget gör ändå att vi lämnar St Jörgen glada och nöjda!


Kommentarer
Postat av: Anonym

Swag

2016-01-31 @ 18:35:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0