IKEA

 

Äntligen fredag och höstens första riktiga frukostdate!
Efter en hektisk start på hösten så fick vi till en ledig fredag som enligt plan gick till IKEA efter tips om att de hade en brunchbuffé. Dessutom var det specialpris för familymedlemmar :-)

IKEA har två alternativ, antingen enkel frukost för 10 kr eller en brunchbuffé för 59 kr/st eller 39 kr/st för familymedlemmar (vilket vi är). Det svåraste med dagens frukost var att restaurangen inte öppnar förrän kl 9.30, så när vi väl kom dit var vi hungriga.

Innan öppning erbjuds denna frukost till ett bra pris för IKEAs personal, bra service till sina anställda!

Vi ger betyg

Miljö 2 av 5
IKEA är ett möbelvaruhus och inte ett mysigt kafé. Restaurangen är stor och ganska opersonlig. Allt detta visste vi innan men valde ändå att åka dit. det var precis som förväntat och är man inställd på det så blir det bra. Vår utsikt var ut mot parkeringen.
Det är en bonus att direkt efter frukosten kunna gå ett varv i varuhuset och inspireras till nya köp och förändringar hemma.

Utbud 4 av 5
Utbudet på buffén är stort och det som lyfter lite extra är att större delen av buffén är exempel på vilken mat man kan köpa i deras matbutik. Det som inte går att köpa är tydligt uppmärkt som det.
Innehållet är: köttbullar, äggröra, pannkakor, rösti, ägg, knäckebröd, två sorters frallor, cream cheese, kaviar, laxpastej, ost, skinka, korv, paprika, gurka, tomater, några sorters sylt, sill, frukt, juice, kaffe & te. En nackdel var att det enda teet som fanns var earl grey, inte så gott eller spännnade....

 

Prisvärt 4 av 5
Vi betalade som sagt 39 kr/person och det är ett riktigt bra pris med tanke på vad man får. Även ordinarie pris som är 59 kr/person är ett bra pris.
En bonus är att barn under 13 år är det halva priset för.
Ett minus var att vi tvungna att betala trängselavgift för vår resa dit och hem:-( vilket inte alla behöver, men det kan vi inte lasta IKEA för...

Service 1 av 5
Allt är uppdukat, man ser knapt någon personal. Tjejen i kassan hade nog inte sin bästa dag.
Vi betalade och var nöjda.

Bonus 1 av 5
Vi såg wienerbröd, bullar och chokladbollar men inget av det ingick i frukosten. Möjligen kan man kalla rundan i varuhuset för en bonus.


Sweet Coffeebar

Mitt i semestertider cyklade vi in till stan för en mysig frukost på tu man hand.
Vi landade på ett av våra favoritställen Sweet Coffeebar på Södra Hamngatan i Göteborg.

Det visade sig att de hade ändrat frukostmenyn sedan förra gången vi var där.
Nu var temat mer hälsosamt vilket var oväntat men positivt.

Vi ger betyg
Miljö 4 av 5
Dagen bjöd på strålande väder vilket gjorde att vi satte oss på uteserveringen. Kaféet ligger mitt i stan och spårvagnarna åker förbi utanför men det finns en charm i det, mitt i city av Göteborg.
Tidigare har vi suttit inomhus och där är också mysigt, ganska mörk lokal men mysig. Inne går att sitta lite avskilt, det är svårare med avskildheten utomhus.

Utbud 3 av 5
Vi köpte varsin meny. Jesper tog "Hälsokuren" och Malin valde den "Ekologiska.
Hälsokuren innehöll ekologiskt rågbröd med avokado, kalkon, ärtskott och granatäpple (oväntad och god kombination). I en skål bredvid fanns keso med äpple och kanel. Likaså ingick en blodgrape och en powersmoothie som såg grön och läskig ut och som vi fortfaranade inte vet vad den innehöll.
Det var ingen wow-faktor men gott, Jesper kände sig nyttig hela dagen.
Den ekologiska kuren innehöll stenugnsbakad surdegsfralla med ost och grönt samt färskpressad juice (Brämhult = gott). Ett ägg ingick och Malin valde yoghurten i stället för keson. Detta frukostalternativ var riktigt gott och förmodligen det bästa frukostvalet utifrån vårt tycke och smak.
Självklart ingick te också, man fick välja från påste eller lösviktste.

Prisvärt 4 av 5
Menyerna kostade 69 kr/st vilket känns som ett bra pris och vi fick båda mycket för pengarna. Vi blev båda mätta.

Service 3 av 5
Trevlig ung tjej som jobbade där. Eftersom vi satt utomhus så såg vi inte så mycket av henne.

 

Bonus 3 av 5
Ingen direkt bonus ingick i frukosten, mer än att man kände sig lite extra nyttig när man gick därifrån. Däremot finns det mängder av godsaker att välja på från övrigt sortiment, denna gång avstod vi från det för att ha kvar "nyttighetskänslan".


Länge sedan sist....

Hej igen! 
Hoppas ni saknat oss och våra dater litegrann. Det har vi gjort.
Vi har haft en fantastisk sommar tillsammans med våra barn och njutit och tagit tillvara på ledigheten.
Under semestern har man mycket tid tillsammans och då har vi inte haft regelbundna frukostdater, några blev det ändå och de kommer vi inom kort att dela med oss av
 
 
Vi har också passat på att fira 22 år som gifta - mäktigt!
 
 
Nu längtar vi båda efter att få till de regelbundna daterna igen, det finns så många frukostställen kvar att utfirska. Tack för alla tips som vi får om frukostställen, fortsätt gärna tipsa oss!
 
Inom kort kommer mer...
 

RSS 2.0